Jean, dakloze opgevolgd door de mobiele teams

Jean is niet altijd dakloos geweest. Zoals velen, is hij in een ingewikkelde situatie beland die uit de hand is gelopen … en verloor hij zijn domicilie. Hij werkt nochtans en heeft een inkomen. Maar ondanks al zijn inspanningen kan hij niet genoeg sparen voor een woning. Hij wil helemaal niet naar een opvangcentrum. Jean heeft de materiële hulp van Samusocial niet nodig: hij verwarmt zijn tent met olie, heeft kleren en wast zich af en toe. Jean heeft een heel andere behoefte:
« Wat mij echt plezier doet is om van tijd tot tijd met iemand te praten. Ik heb niet vaak de gelegenheid om een praatje te slaan … » bekent Jean: « ik lees graag en hou van koken! Dat mis ik het meest sinds ik geen huis meer heb. Gisteren ben ik er in geslaagd om alle ingrediënten voor spaghetti bolognaise bij elkaar te krijgen … dat was lang geleden! Natuurlijk is dit niet het leven waarvan ik had gedroomd, maar het kon erger … ».
De mobiele teams gaan binnenkort nog eens bij hem langs: wanneer de temperaturen dalen is het zeer belangrijk om een vertrouwensband te houden en hem op tijd te overtuigen om zich te komen opwarmen.